2012. december 19., szerda

253 days left

Hát nem semmi volt ez a karácsonyi buli. 2 napon keresztül foglalkoztunk az előkészületekkel, takarítottunk, díszítettünk, építettünk egy bárt, főztünk meg ilyenek. Az este úgy kezdődött, hogy a Stella előtt forraltboroztunk, vagy nem tudom mi volt az, szerintem bor, meg benne egy csomó mag meg gyümölcs. Kicsit kényelmetlen érzés volt, mert utálok idegen emberekkel bájcsevegni és csak azért mondani valamit mert most éppen az a rész van. Aztán bementünk a próbaterembe, ahol svédasztalos kaja várt minket, amit a Jacob meg az Andreas főzött. Úristen, nagyon finom volt! Itt volt a Dziwny anyukája is és készített pierogi-t, ami hússal töltött tészta, anya csinálnod kell!!!!!!! Ja, én meg sütöttem habcsókot, lekvárral töltve, ne kérdezd, nem tudom hogyan. Állítólag finom lett, én nem kóstolhattam meg a tojás miatt, mindenesetre jó illata volt, viszont a büdös életbe többé nem szenvedek ezzel a törékeny szarral.
A vacsora után zenéltünk egy kicsit az Anja-val, ami azt jelenti, hogy én voltam az előzenekara, zongoráztam kicsit, aztán hagytam érvényesülni:) Ő ukulelén játszott meg énekelt és annyira király volt, hogy ő a példaképem innentől. Egész este szabad színpad volt, csomóan zenéltek, később a diszkó számok alá doboltak meg énekeltek.
Aztán volt egy rész, amit nem értettem, valami díjat adott át a Per az Øyvind-nek, az egész éves teljesítményéért, norvégul, aztán elkezdett táncolni egy indián maszkkal az arca előtt és füstölővel a szájában. Ekkor egy pillanatra belegondoltam, hogy ő a főnököm.
5 perc múlva még inkább belopta magát a szívembe, mikor filmes és zenés cd-ket kezdett osztogatni. Én egy elég darkos kinézetű zongorásat kaptam, mondta, hogy ez tökéletes nekem és tanuljam meg az összes dalt. Igenis, uram!
A diszkó szessön annyira Stella-s volt, eleinte mindenki tartotta magát, aztán előkerültek az állati bundák, maszkok, az Øyvind rózsákkal zsonglőrözött, fel-fel bukkant néhány akrobatika elem, de az este csúcspontja számomra az volt, mikor az őrjöngés közepette a Merete elkezdett énekelni valami improvizációt, az Andreas meg kísérte harmonikán, de mindezt erre a számra. Érdemes 00:20-tól belehallgatni a refrénbe.

2012. december 15., szombat

257 days left

Juhúúú! Ma egész nap esett a hó, úgyhogy elmentünk a Maku-val kirándulni! Olyan gyönyörű volt, a hó néhol combközépig ért, közben meg az égből szakadt, de olyan sűrűn, hogy a levegő is fehér volt. Azt játszottuk, hogy beálltunk a fák alá, a Maku meg megrázta őket és egyszerre minden fehér lett, nem kaptam levegőt a hódarától ami ránk hullott és egy kicsit ijesztő is volt.. Nem tudom mit érezhetnek akik lavinába kerülnek, de valószínűleg nem tökéletes biztonságot. Meglátogattuk a hegyoldalba épített szaunát, meg kerestem állat lábnyomokat de úgy tűnik tegnap mindenki bulizott, mert egyet sem találtam, pedig dél is elmúlt már. Aztán hazafele azt játszottuk, hogy ki tud magasabbról ugrani, és prérifarkas nyomokat hagyni a hóban. NYERTEM!

2012. december 11., kedd

261 days left

Hurrá, beteg vagyok! Sikerült kibírni 3 hónapot súlyosabb megbetegedés nélkül, hát íme a jutalmam:
Tegnap reggel arra keltem hogy fáj a torkom és hányingerem van, aztán ez csak rosszabbodott a nap folyamán, olyannyira, hogy a reggeli eligazításról haza kellett jönnöm, mert majdnem elájultam. Itthon aztán bevettem egy csomó gyógyszert, befeküdtem az ágyamba, de ez mit se segített, egyre magasabb lett a lázam. Mivel már annyira meg voltam ijedve, hogy hirtelen akár imádkozni is kedvem lett volna (ha ugyanis nem teszem, akkor nem próbáltam meg mindent), mikor jött a Dorota meg a Maku és mindenféle alternatív abrakadabra dolgokkal kezdtek kezelni. A legjobb része az volt mikor egy tibeti réztálat kellett a hasamra tenni és azt ütni, hogy rezgéseket bocsásson ki az összes létező sejtemre. Nem tudom, hogy használt-e, mindenesetre megnevettetett. Mára már elmúlt a láz, csak még érzem hogy gyenge vagyok, az étvágyam is megjött de enni még nem merek. A Dziwny úgy látja, hogy csak azért lettem beteg hogy ne kelljen elpakolnom a hatalmas fa palettákat, amivel ma végeztek, a Dorota szerint azért, mert ezen 3 hónap alatt úgy megerősödtem hogy már meg tud birkózni a szervezetem egy betegséggel, nem úgy mint azelőtt. Ennek nem nagyon látom értelmét, hogy miért kéne lebetegednem ha erősebb vagyok.. azért hozott néhány természetes gyógyító eszközt is, 3 kiló citromot meg gyömbért meg fokhagymát, úgyhogy csodálatos illatom van.
Jó érzés itt betegnek lenni.

2012. december 8., szombat

még mindig 265 days left

Ez pedig a perzselő déli nap a HORIZONTON. Na ebből a magasságból állapítsd meg hogy merre van észak öcsém, elveszve a dzsungelben.. moha is mindenhol van, nem csak a fákon de a házakon meg az utakon, minden irányból, minden mélységben, áttekinthetetlenül a végtelen tajgán. Hallom a farkasok vonyítását...

265 days left

Ami azt jelenti, hogy ma van 100 napja hogy a jég fogságába estem! Ennek alkalmából küldöm ezt a képet: Reggel 10-kor azért már itt az ideje a napfelkeltének.

2012. december 6., csütörtök

267 days left

Hát itt nem jött a Mikulás. Ezzel szemben egész nap az erdő túloldalán lévő raktárba pakoltuk a hatalmas fa és fém alkatrészeit a színpadnak, köszi az anorákért, nagy szükségem volt rá. Ma este 6-ig dolgoztam kb, elég menő vagyok, mert élveztem, jutalomból gólyalábaztunk kicsit a Dziwny-vel, aztán csináltunk vacsorát a Maria-val: kakukkfüves lazacot, gombás paradicsomos körettel!!!! Úgyhogy már jól vagyok.
Holnap megint répatortát sütök, mert szombaton a ChildrenTheater-nek (amit az Anja vezet) lesz előadása és valamivel meg kell etetni a szülőket.
Otthon akarok sétálni a karácsonyi vásárban, a mindenféle fények közt és forralt bort inni sült kolbásszal, meg vásárolni teljesen felesleges dolgokat és nevetni és bulizni, és nem törődni semmivel.
Jaj Andrááás úgy hiányzol! Két hét múlva ilyenkor már bőven veszekedhetünk!!!!!!!

2012. december 5., szerda

268 days left

Ma véglegesen vegetáriánus lettem. Azzal kezdődött hogy grillpartit tartottunk a ház előtt (igen, még mindig -12° van meg hó), a fiúk sütöttek egy hatalmas darab húst. 2 órán keresztül minden rendben volt amíg söröztünk és körbeálltuk a 1,5 méter átmérőjű, brooklyni kukákra emlékeztető tábortüzet és rögtönzött zenekart alapítottunk. Aztán a Cristian kijelentette hogy kész a kaja, mi meg bevonultunk naivan az ebédlőbe, ENNI. Na már most a véresen, félig átsütve, nem tudom mióta jelenti azt, hogy a hús ehetetlenül rágós és ízetlen, de ez egy rakás szar volt. Szóval rágtam egy darabkát kb 35 percen keresztül, aztán kimentem diszkréten a konyhába, mikor visszatértem már nem volt a számban, utána már csak kenyeret ettem majonézzel.

2012. december 4., kedd

269 days left

2 hét múlva megyek haza!!!!!!!!! Úristen! El se hiszem!
Túl vagyunk a hétvégi előadásokon, úgyhogy már elmondhatom magamról, hogy a Stella Polaris tagja vagyok és megvolt az első fellépésem, sőt, egyből kettő. A szombati sokkal jobban sikerült mint a vasárnapi és ami a legnagyobb kihívás volt az a -12°, de csodával határos módon, egyáltalán nem fáztam az előadás közben. Ma megkaptam az e havi fizetésemet és mit tagadjam: Gazdag vagyok!!!!! Olyan büszke vagyok magamra hogy sikerült spórolnom és nem is volt olyan nehéz. Na most mennem kell Tønsbergbe a Maria-val vásárolni, csókolom!
:)